Bela čorba od pirinča (Vojislav Kostić - Gastronomski dnevnik)

Voki Kostić - Gastronomski dnevnik

Bela čorba od pirinča

Sastojci

  • 1 l bistre goveđe ili pileće supe
  • 150 g pirinča
  • 2 jajeta
  • 200 g kisele pavlake
  • 1 limun
  • Biber
  • Peršun

Priprema

  1. U 1/5 l slane vrijuće vode staviti dobro opran pirinač i kuvati. Dodajte sok od pola limuna kako bi zrna pirinča ostala cela.
  2. Kada je pirinač kuvan (oko 20 minuta), procedite ga.
  3. Umutite kiselu pavlaku, celo jaje i jedno žumance. Dodajte skuvan pirinač i dobro pobiberite.
  4. Nalijte vrelom bistrom supom, stalno mešajući.
  5. Po ukusu, zakiselite limunovim sokom.
  6. Pred služenje pospite sitno sečen peršunov list. Služite toplo.

Pročitajte

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Velika gnojištarka (lat. Coprinus comatus) - Sve što trebate znati

Brzi i Ukusni Keks Rolat sa Kokosom - Recept za Savršen Desert!

Jablanovača ili topolovka (lat. Agrocybe aegerita) - Sve što trebate znati