Čorba od pasiranog povrća (Vojislav Kostić - Gastronomski dnevnik)

Voki Kostić - Gastronomski dnevnik

Čorba od pasiranog povrća

Sastojci

  • 3 krompira
  • 3 šargarepe
  • 2 paštrnaka
  • 3 praziluka
  • 1 kriška kupusa
  • 2 l vode
  • So
  • 50 g maslaca
  • 200 g kisele pavlake

Priprema

  1. Očistite povrće i sitno seckajte.
  2. Nalijte vodom, posolite i kuvajte dok povrće ne omekša.
  3. Ocedite kuvano povrće, propasirajte, dodajte vodu u kojoj se kuvalo i pustite da provri.
  4. U drugom sudu dobro umutite maslac i kiselu pavlaku.
  5. Stalno mešajući, sipajte vruću čorbu u smesu od maslaca i pavlake.
  6. Poslužite toplo.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Velika gnojištarka (lat. Coprinus comatus) - Sve što trebate znati

Brzi i Ukusni Keks Rolat sa Kokosom - Recept za Savršen Desert!

Jablanovača ili topolovka (lat. Agrocybe aegerita) - Sve što trebate znati