Gaspačo - Andaluz čorba (Vojislav Kostić - Gastronomski dnevnik)

Voki Kostić - Gastronomski dnevnik

Gaspačo - Andaluz čorba

Sastojci

  • 100 g krastavaca
  • 700 g paradajza
  • 300 g svežih paprika
  • 2 glavice crnog luka
  • 100 g majoneza
  • Pola tube koncentrata od paradajza
  • 2 kašike sirćeta
  • 4 dcl bujona
  • 10 kapi tabaska
  • 1 kašičica aleve paprike
  • So
  • Biber

Dodaci za čorbu (iseckani)

  • 3 jajeta (tvrdo kuvana)
  • 3 kriške hleba (propržene kocke)
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 veza peršuna
  • 2 kašike kapra

Priprema

  1. Oljuštite krastavac, paradajz i luk. Dodajte paprike i propasirajte u mikseru.
  2. U ohlađeni bujon stalno mešajući dodajte majonez, koncentrat paradajza, sirće, tabasko i prepasirano povrće.
  3. Dodajte so, biber i alevu papriku. Ostavite čorbu u hladnjaku da se ohladi.
  4. Služite čorbu uz dodatke, servirane u posebnim činijicama. Svako ih po svom nahođenju sipa po čorbi.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Velika gnojištarka (lat. Coprinus comatus) - Sve što trebate znati

Brzi i Ukusni Keks Rolat sa Kokosom - Recept za Savršen Desert!

Jablanovača ili topolovka (lat. Agrocybe aegerita) - Sve što trebate znati