Hladna čorba od krastavaca (Vojislav Kostić - Gastronomski dnevnik)

Voki Kostić - Gastronomski dnevnik

Hladna čorba od krastavaca

Sastojci

  • 2 polja oljuštenih i sitno seckanih svežih krastavaca
  • 7 dcl jogurta
  • 3 dcl mleka
  • 1 kašika seckanog mladog luka
  • So
  • Biber
  • 3 kašike seckanog peršuna

Priprema

  1. Izmešajte sve sastojke i stavite u hladnjak da se ohlade.
  2. Pre služenja, razmutite čorbu žicom za mučenje belanaca i sipajte u rashlađene šolje.
  3. U svaku šolju stavite po jedan kolut neoljuštenog krastavca i po nekoliko listića peršuna.
  4. Služite hladno.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Velika gnojištarka (lat. Coprinus comatus) - Sve što trebate znati

Brzi i Ukusni Keks Rolat sa Kokosom - Recept za Savršen Desert!

Jablanovača ili topolovka (lat. Agrocybe aegerita) - Sve što trebate znati