Recept za Ukusne Kozice u Bijelom Vinu s Limunom i Paradajzom

kozice u paradajzu

Zaronite u svijet ukusa s našim receptom za kozice u bijelom vinu, obogaćenim notama limuna i bogatim paradajz pireom. Ovaj brz i jednostavan recept obećava neodoljivu kombinaciju sočnosti i začina. Slijedite korak-po-korak upute kako biste stvorili savršeno jelo koje će oduševiti vaše nepce.

Sastojci

  • 500 gr očišćenih kozica
  • 300 ml bijelog vina
  • 1 crni luk
  • 4 čehne bijelog luka
  • 2 limuna
  • 1 kašika paradajz pirea
  • peršun
  • so, biber

Priprema

  1. U tavi popržite kozice, posolite ih i pospite limunom pa skinite s tave.
  2. Na istoj tavi ispržite luk, bijeli luk i peršun.
  3. Dodajte paradajz pire i vino i dobro promiješajte.
  4. Kuhajte dok ne ispari alkohol pa prelijte preko kozica.
  5. Vratite na vatru par minuta i servirajte.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Šampinjon (lat. Agaricus bisporus) - Sve što trebate znati

Brzi i Ukusni Keks Rolat sa Kokosom - Recept za Savršen Desert!

Monte torta - Bez pečenja