Recept za Ukusne Kozice u Bijelom Vinu s Limunom i Paradajzom
Zaronite u svijet ukusa s našim receptom za kozice u bijelom vinu, obogaćenim notama limuna i bogatim paradajz pireom. Ovaj brz i jednostavan recept obećava neodoljivu kombinaciju sočnosti i začina. Slijedite korak-po-korak upute kako biste stvorili savršeno jelo koje će oduševiti vaše nepce.
Sastojci
- 500 gr očišćenih kozica
- 300 ml bijelog vina
- 1 crni luk
- 4 čehne bijelog luka
- 2 limuna
- 1 kašika paradajz pirea
- peršun
- so, biber
Priprema
- U tavi popržite kozice, posolite ih i pospite limunom pa skinite s tave.
- Na istoj tavi ispržite luk, bijeli luk i peršun.
- Dodajte paradajz pire i vino i dobro promiješajte.
- Kuhajte dok ne ispari alkohol pa prelijte preko kozica.
- Vratite na vatru par minuta i servirajte.
Primjedbe
Objavi komentar