Francuska supa od crnog luka
Sastojci:
- 300 g crnog luka
- Supena kašika brašna
- 60 g maslaca
- So i biber
- 4 kašike kisele pavlake
- 60 g ribanog parmezana
- 6 kriški crnog ili polucrnog hleba
Priprema:
- Iseckajte crni luk na tanke listove i propržite ga na maslacu dok ne porumeni.
- Dodajte brašno i mešajte na tihoj vatri 3 minuta.
- Dodajte 1,5 l vode i pojačajte vatru da supa što pre provri.
- Smanjite vatru i ostavite da se supa kuva na tihoj vatri 20 minuta.
- Posolite i pobiberite po ukusu.
- Stalno mešajući supu, dodajte kiselu pavlaku.
- Supu izručite u zemljanu ili vatrostalnu posudu.
- Preko supe stavite kriške ispečenog hleba i pospite ih ribanim parmezanom.
- Posudu stavite u dobro zagrejanu pećnicu i pecite dok sir ne porumeni.
- Supu služite vrelu.
Primjedbe
Objavi komentar