Francuska supa od crnog luka

 

Francuska supa od crnog luka

Sastojci:

  • 300 g crnog luka
  • Supena kašika brašna
  • 60 g maslaca
  • So i biber
  • 4 kašike kisele pavlake
  • 60 g ribanog parmezana
  • 6 kriški crnog ili polucrnog hleba

Priprema:

  1. Iseckajte crni luk na tanke listove i propržite ga na maslacu dok ne porumeni.
  2. Dodajte brašno i mešajte na tihoj vatri 3 minuta.
  3. Dodajte 1,5 l vode i pojačajte vatru da supa što pre provri.
  4. Smanjite vatru i ostavite da se supa kuva na tihoj vatri 20 minuta.
  5. Posolite i pobiberite po ukusu.
  6. Stalno mešajući supu, dodajte kiselu pavlaku.
  7. Supu izručite u zemljanu ili vatrostalnu posudu.
  8. Preko supe stavite kriške ispečenog hleba i pospite ih ribanim parmezanom.
  9. Posudu stavite u dobro zagrejanu pećnicu i pecite dok sir ne porumeni.
  10. Supu služite vrelu.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Šampinjon (lat. Agaricus bisporus) - Sve što trebate znati

Brzi i Ukusni Keks Rolat sa Kokosom - Recept za Savršen Desert!

Monte torta - Bez pečenja