Genijalan Recept za Rolo Čupavce

rolovani čupavci

Svi volimo jednostavne i ukusne recepte, zar ne? Ako ste spremni za nešto posebno, isprobajte naš genijalan recept za rolo čupavce. Ovi rolani čupavci su savršeni za sve ljubitelje čokolade i kokosa. Evo kako ih pripremiti:

Sastojci:


Biskvit:

  • 2 jaja
  • 6 grama šećera
  • 6 grama brašna
  • Prstohvat praška za pecivo
  • Pola žlice vode (i malo ulja po potrebi)

Krema:

  • 2 jaja
  • 10 grama šećera
  • 10 grama čokolade
  • 20 grama maslaca (ili margarina)

Za umakanje:

  • 2 dl mlijeka
  • 20 grama čokolade
  • 10 grama šećera
  • 15 grama maslaca (ili margarina)
  • 20 grama kokosovog brašna

Priprema:

  1. Počnite pripremu pekući dva biskvita. Prvo, umutite bjelanjke dok ne dobijete čvrst snijeg, a zatim dodajte šećer, žutanjak, brašno sa praškom za pecivo, vodu (i ulje ako je potrebno). Tijesto ravnomjerno nanesite na papir za pečenje na velikom plehu. Pecite na 170°C oko 10-15 minuta (vrijeme pečenja može varirati ovisno o pećnici, pazite da biskvit ne postane suh, jer će se kasnije rolati).
  2. Za kremu, na pari umutite 2 cijela jaja i šećer. Kada smjesa postane pjenasta i kremasta (nakon otprilike 10-15 minuta), dodajte nasjeckanu čokoladu. Sklonite s pare i miješajte dok se čokolada ne otopi. Zatim umiješajte ohlađeni maslac u kremu.
  3. Na svaki biskvit nanesite pola kreme, zatim izrežite na trake širine oko 3 cm. Zarolajte trake i izrežite ih nožem kako biste dobili male roladice. Ponovite postupak dok ne iskoristite sav biskvit.
  4. Prokuhajte mlijeko, čokoladu, šećer i maslac. Sklonite s vatre i miješajte dok smjesa ne postane glatka i malo se ohladi. Zatim umočite rolice u čokoladu i pospite ih kokosom.
  5. Vaši ukusni čupavci su spremni! Poslužite ih i sigurni smo da ćete oduševiti sve svoje goste kako izgledom, tako i okusom.

Napomena:

Ova količina recepta dovoljna je za 40-50 čupavaca, a pleh koji koristimo je dimenzija 30x40 cm. Uživajte u pripremi i uživanju u ovim slasticama!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Velika gnojištarka (lat. Coprinus comatus) - Sve što trebate znati

Brzi i Ukusni Keks Rolat sa Kokosom - Recept za Savršen Desert!

Jablanovača ili topolovka (lat. Agrocybe aegerita) - Sve što trebate znati