Monte torta - Bez pečenja

Monte torta

Monte torta, jedna od najomiljenijih poslastica svakog sladokusca, osvaja nas svojim bogatim ukusom i neodoljivom kombinacijom čokolade, keksa i kremastog fila. Ovaj recept za Monte tortu bez pečenja pruža vam priliku da brzo i jednostavno pripremite ovu slasticu bez potrebe za pećnicom.

Pogledajte korak po korak kako da stvorite čarobnu Monte torta.

Za podlogu:

  • 300g mljevenog keksa
  • 50g mljevenih orasa
  • 2 kašike eurokrema ili nutele
  • 100ml soka od narandže
  • 125g otopljenog putera

Fil:

  • 1 litar mleka
  • 100g šećera
  • 2 kesice vanil šećera
  • 100g gustina
  • 125g maslaca

Ganaš:

  • 200g mliječne čokolade
  • 200g crne čokolade
  • 400ml slatke pavlake

Priprema:

  1. Za podlogu sjedinite sve sastojke i utisnite u kalup.
  2. Stavite u frižider da se ohladi taman dok pripremate fil.
  3. Za fil 500ml mleka stavite da provri, a u drugu polovinu mleka dodajte šećer, gustin i vanil šećer.
  4. Dobro sjedinite da nema grudvica i dodajte u provrelo mleko svo vreme mešajući dok se smesa ne zgusne.
  5. U vruć fil dodajte maslac , i mešajte dok se sve ne sjedini.
  6. Zatim ga prelijte preko podloge od plazme, i vratite u frižider da se ohladi.
  7. Za ganaš ugrejte slatku pavlaku do vrenja, dodajte joj čokoladu izlomljenu na kockice, ostavite koji minut, zatim sve sjedinite i prelijte preko fila.
  8. Ostavite preko noći u frižideru da se dobro ohladi i stegne.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Šampinjon (lat. Agaricus bisporus) - Sve što trebate znati

Brzi i Ukusni Keks Rolat sa Kokosom - Recept za Savršen Desert!