Monte torta - Bez pečenja
Monte torta, jedna od najomiljenijih poslastica svakog sladokusca, osvaja nas svojim bogatim ukusom i neodoljivom kombinacijom čokolade, keksa i kremastog fila. Ovaj recept za Monte tortu bez pečenja pruža vam priliku da brzo i jednostavno pripremite ovu slasticu bez potrebe za pećnicom.
Pogledajte korak po korak kako da stvorite čarobnu Monte torta.
Za podlogu:
- 300g mljevenog keksa
- 50g mljevenih orasa
- 2 kašike eurokrema ili nutele
- 100ml soka od narandže
- 125g otopljenog putera
Fil:
- 1 litar mleka
- 100g šećera
- 2 kesice vanil šećera
- 100g gustina
- 125g maslaca
Ganaš:
- 200g mliječne čokolade
- 200g crne čokolade
- 400ml slatke pavlake
Priprema:
- Za podlogu sjedinite sve sastojke i utisnite u kalup.
- Stavite u frižider da se ohladi taman dok pripremate fil.
- Za fil 500ml mleka stavite da provri, a u drugu polovinu mleka dodajte šećer, gustin i vanil šećer.
- Dobro sjedinite da nema grudvica i dodajte u provrelo mleko svo vreme mešajući dok se smesa ne zgusne.
- U vruć fil dodajte maslac , i mešajte dok se sve ne sjedini.
- Zatim ga prelijte preko podloge od plazme, i vratite u frižider da se ohladi.
- Za ganaš ugrejte slatku pavlaku do vrenja, dodajte joj čokoladu izlomljenu na kockice, ostavite koji minut, zatim sve sjedinite i prelijte preko fila.
- Ostavite preko noći u frižideru da se dobro ohladi i stegne.
Primjedbe
Objavi komentar