Pašteta od guščije džigerice (Vojislav Kostić - Gastronomski dnevnik)


Pašteta od guščije džigerice

Uvod

Ovo je recept za ukusnu paštetu od guščije džigerice, bogatu i punu aromatičnih začina. Očekujte savršen spoj guščije, svinjske i teleće džigerice obogaćenih mirisom šampinjona i začina.

Sastojci

  • 600 g guščije džigerice
  • 150 g slanine
  • 150 g svinjskog mesa
  • 150 g teleće džigerice
  • 50 g šampinjona
  • 2 dcl belog vina
  • So, biber, peršun, mirođija, majčina dušica, lovorov list

Priprema

  1. Marinirajte guščiju džigericu konjakom, vinom i seckanim začinima preko noći.
  2. Isecite džigericu, slaninu, meso i pečurke na kocke. Propržite slaninu, izvadite je.
  3. Na istoj masnoći propržite preostale sastojke, ohladite i izmešajte sa začinima iz marinade. Posolite i pobiberite.
  4. Sameljite sve sastojke dva puta kroz mašinu za meso. Dodajte konjak i vino iz marinade, dobro zamesite. Ostavite da se hladi u frižideru 24 sata.

Zaključak

Ova pašteta od guščije džigerice pruža izvanredan spoj ukusa i tekstura. Priprema zahteva vreme, ali je rezultat svakog trenutka vredan. Uživajte u bogatstvu ovog jela!

Pročitajte

Pratite nas na društvenim mrežama:

Ako imate bilo kakvih pitanja, slobodno nam se obratite u komentarima.

Hvala što čitate!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Velika gnojištarka (lat. Coprinus comatus) - Sve što trebate znati

Brzi i Ukusni Keks Rolat sa Kokosom - Recept za Savršen Desert!

Jablanovača ili topolovka (lat. Agrocybe aegerita) - Sve što trebate znati