Recept za Pečeni Losos koji će Vas Oduševiti

 

pečeni losos

Sastojci:

  • 1 filé od lososa (oko 250 g)
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/4 kašičice crnog bibera
  • 1 kašičica suvog začina za ribu (po želji)
  • 1/2 limuna, iseckan na kriške

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 220 stepeni Celzijusa.
  2. U velikoj činiji pomešajte maslinovo ulje, so, biber i suvi začin za ribu.
  3. Filé od lososa operite i dobro osušite papirnim ubrusom.
  4. Filé od lososa umočite u marinadu sa svih strana.
  5. Stavite filé od lososa u nauljenu tepsiju za pečenje.
  6. Na vrh filéa od lososa stavite kriške limuna.
  7. Pecite u zagrejanoj rerni 15-20 minuta, ili dok losos ne bude gotov.

Saveti:

  • Za mekši losos, pecite ga na nižoj temperaturi (200 stepeni Celzijusa) duže vreme (25-30 minuta).
  • Za hrskavu koru, pecite losos na višoj temperaturi (220 stepeni Celzijusa) kraće vreme (15-20 minuta).
  • Ako želite, možete dodati i druge začine, kao što su beli luk u prahu, peršun, itd.

Poslužite:

Pečeni losos poslužite uz prilog po želji, kao što su pire krompir, pirinač, grilovano povrće, itd.

Uživajte!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Velika gnojištarka (lat. Coprinus comatus) - Sve što trebate znati

Brzi i Ukusni Keks Rolat sa Kokosom - Recept za Savršen Desert!

Jablanovača ili topolovka (lat. Agrocybe aegerita) - Sve što trebate znati