Recept za Pečeni Losos koji će Vas Oduševiti
Sastojci:
- 1 filé od lososa (oko 250 g)
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1/2 kašičice soli
- 1/4 kašičice crnog bibera
- 1 kašičica suvog začina za ribu (po želji)
- 1/2 limuna, iseckan na kriške
Priprema:
- Zagrejte rernu na 220 stepeni Celzijusa.
- U velikoj činiji pomešajte maslinovo ulje, so, biber i suvi začin za ribu.
- Filé od lososa operite i dobro osušite papirnim ubrusom.
- Filé od lososa umočite u marinadu sa svih strana.
- Stavite filé od lososa u nauljenu tepsiju za pečenje.
- Na vrh filéa od lososa stavite kriške limuna.
- Pecite u zagrejanoj rerni 15-20 minuta, ili dok losos ne bude gotov.
Saveti:
- Za mekši losos, pecite ga na nižoj temperaturi (200 stepeni Celzijusa) duže vreme (25-30 minuta).
- Za hrskavu koru, pecite losos na višoj temperaturi (220 stepeni Celzijusa) kraće vreme (15-20 minuta).
- Ako želite, možete dodati i druge začine, kao što su beli luk u prahu, peršun, itd.
Poslužite:
Pečeni losos poslužite uz prilog po želji, kao što su pire krompir, pirinač, grilovano povrće, itd.
Uživajte!
Primjedbe
Objavi komentar