Čokoladna torta - Jednostavan i brz recept za sočnu i kremastu tortu
Uvod
Čokoladna torta je klasik koji nikada ne izlazi iz mode. Sočna, kremasta i bogatog okusa, ova torta je savršena za sve prigode.
U ovom članku donosimo recept za jednostavnu i brzu čokoladnu tortu koju možete napraviti kod kuće.
Sastojci
- 200 g brašna
- 200 g šećera
- 100 g kakaa u prahu
- 1 prašak za pecivo
- 1/2 žličice sode bikarbone
- 1/4 žličice soli
- 100 ml ulja
- 200 ml mlijeka
- 2 jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema
- U velikoj posudi pomiješajte brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
- U drugoj posudi pomiješajte ulje, mlijeko, jaja i ekstrakt vanilije.
- Dodajte mokre sastojke u suhe i miješajte dok se ne sjedine.
- Smjesu izlijte u namašćeni i pobrašnjeni kalup za tortu promjera 24 cm.
- Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva Celzija oko 30 minuta, ili dok čačkalica zabijena u sredinu ne izađe čista.
- Tortu ohladite u kalupu prije rezanja.
Kraj članka
Kako vam se svidio ovaj recept za čokoladnu tortu? Jeste li je već isprobali?
Primjedbe
Objavi komentar