Čokoladna torta - Jednostavan i brz recept za sočnu i kremastu tortu

čokoladna torta

Uvod

Čokoladna torta je klasik koji nikada ne izlazi iz mode. Sočna, kremasta i bogatog okusa, ova torta je savršena za sve prigode.

U ovom članku donosimo recept za jednostavnu i brzu čokoladnu tortu koju možete napraviti kod kuće.

Sastojci

  • 200 g brašna
  • 200 g šećera
  • 100 g kakaa u prahu
  • 1 prašak za pecivo
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 1/4 žličice soli
  • 100 ml ulja
  • 200 ml mlijeka
  • 2 jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema

  1. U velikoj posudi pomiješajte brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
  2. U drugoj posudi pomiješajte ulje, mlijeko, jaja i ekstrakt vanilije.
  3. Dodajte mokre sastojke u suhe i miješajte dok se ne sjedine.
  4. Smjesu izlijte u namašćeni i pobrašnjeni kalup za tortu promjera 24 cm.
  5. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva Celzija oko 30 minuta, ili dok čačkalica zabijena u sredinu ne izađe čista.
  6. Tortu ohladite u kalupu prije rezanja.

Kraj članka

Kako vam se svidio ovaj recept za čokoladnu tortu? Jeste li je već isprobali?

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Velika gnojištarka (lat. Coprinus comatus) - Sve što trebate znati

Brzi i Ukusni Keks Rolat sa Kokosom - Recept za Savršen Desert!

Jablanovača ili topolovka (lat. Agrocybe aegerita) - Sve što trebate znati