Grčka čorba sa jajima (Vojislav Kostić - Gastronomski dnevnik)

Voki Kostić - Gastronomski dnevnik

Grčka čorba sa jajima

Sastojci

  • 1 litar bistre supe
  • 1/2 šolje pirinča
  • 2 žumanca
  • 1/2 kašike skrobina (majčine)
  • 1/2 šolje mleka
  • Sok od 1 celog limuna
  • 1 kašika rastopljenog maslaca
  • So, biber
  • Sitno sečen peršunov list

Priprema

  1. Stavite supu na vatru da provri, dodajte predhodno opran pirinač i kuvajte pola sata dok pirinač ne omekša.
  2. Razmutite žumanca, skrobina i mleko u glatku kašu i umešajte u vruću supu.
  3. Kuvajte još koji minut, mešajući dok se supa ne zgusne, pa postepeno uspite limunov sok da se čorba ne bi zgrušala.
  4. Dodajte na kraju maslaca, pobiberite, posolite i pospite peršunov list.
  5. Odmah služite.

Pročitajte

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Velika gnojištarka (lat. Coprinus comatus) - Sve što trebate znati

Brzi i Ukusni Keks Rolat sa Kokosom - Recept za Savršen Desert!

Jablanovača ili topolovka (lat. Agrocybe aegerita) - Sve što trebate znati