HRSKAVI KROMPIR: TAJNA ZA HRSKAVI UKUS KOJI SAM SKORO OTKRILA I ŽELIM JE S VAMA PODIJELITI

 
HRSKAVI KROMPIR

Sastojci:

  • 4-5 srednjih krompira
  • Sol i biber po ukusu
  • 1 žličica Vegete
  • 3 žlice Kukuruznog brašna Podravka
  • Ulje po potrebi
  • ½ žličice Mljevene slatke paprike

Upute:

  1. Operite i ogulite krompire, a zatim ih narežite na kolutove srednje debljine, pazeći da budu jednake debljine.
  2. Posolite, popaprite krompire, dodajte Vegetu i mljevenu slatku papriku. Uz to, ulijte 2-3 žlice ulja i dobro promiješajte kako bi se začini ravnomjerno rasporedili.
  3. Dodajte kukuruzno brašno u krompire i ponovno promiješajte.
  4. U posudu za pečenje stavite krompire i ravnomjerno ih rasporedite. Na vrhu pospite dodatnom količinom kukuruznog brašna prema vlastitom ukusu, što će dodatno pojačati hrskavost.
  5. Pecite krompir u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 35 minuta. No, vrijeme pečenja može varirati ovisno o vašoj pećnici, stoga pazite da krompir postane lijepo zlatno smeđe boje.

Poslužite dok je još toplo kao prilog uz bilo koju vrstu mesa.

Prijatno!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Velika gnojištarka (lat. Coprinus comatus) - Sve što trebate znati

Brzi i Ukusni Keks Rolat sa Kokosom - Recept za Savršen Desert!

Jablanovača ili topolovka (lat. Agrocybe aegerita) - Sve što trebate znati