HRSKAVI KROMPIR: TAJNA ZA HRSKAVI UKUS KOJI SAM SKORO OTKRILA I ŽELIM JE S VAMA PODIJELITI
Sastojci:
- 4-5 srednjih krompira
- Sol i biber po ukusu
- 1 žličica Vegete
- 3 žlice Kukuruznog brašna Podravka
- Ulje po potrebi
- ½ žličice Mljevene slatke paprike
Upute:
- Operite i ogulite krompire, a zatim ih narežite na kolutove srednje debljine, pazeći da budu jednake debljine.
- Posolite, popaprite krompire, dodajte Vegetu i mljevenu slatku papriku. Uz to, ulijte 2-3 žlice ulja i dobro promiješajte kako bi se začini ravnomjerno rasporedili.
- Dodajte kukuruzno brašno u krompire i ponovno promiješajte.
- U posudu za pečenje stavite krompire i ravnomjerno ih rasporedite. Na vrhu pospite dodatnom količinom kukuruznog brašna prema vlastitom ukusu, što će dodatno pojačati hrskavost.
- Pecite krompir u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 35 minuta. No, vrijeme pečenja može varirati ovisno o vašoj pećnici, stoga pazite da krompir postane lijepo zlatno smeđe boje.
Poslužite dok je još toplo kao prilog uz bilo koju vrstu mesa.
Prijatno!
Primjedbe
Objavi komentar