Paradajz čorba (Vojislav Kostić - Gastronomski dnevnik)

Voki Kostić - Gastronomski dnevnik

Paradajz čorba

Sastojci

  • 1 l kuvanog paradajza
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašičica šećera
  • 2 lista bosiljka
  • So po ukusu
  • Biber po ukusu
  • 50 g maslaca

Priprema

  1. Na ulju propržite kašiku brašna, a zatim dodajte ukuvan paradajz.
  2. Ako nemate ukuvan paradajz, možete dodati tubu paradajz-pirea sa 1 l tople vode.
  3. Kada paradajz prokuva, dodajte so, šećer, biber, bosiljak i kuvajte 15 minuta.
  4. Dodajte neko testo ili pirinač po želji.
  5. Pri posluživanju, u svaki tanjir dodajte malo maslaca.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Velika gnojištarka (lat. Coprinus comatus) - Sve što trebate znati

Brzi i Ukusni Keks Rolat sa Kokosom - Recept za Savršen Desert!

Jablanovača ili topolovka (lat. Agrocybe aegerita) - Sve što trebate znati