Pašteta od pileće džigerice (Vojislav Kostić - Gastronomski dnevnik)


Pašteta od pileće džigerice

Sastojci

  • 500 g pileće džigerice
  • 100 g suve slanine
  • 1 kašika začina od sušenog povrća
  • 1 veza peršuna
  • 15 zelenih maslina
  • 3 jajeta
  • 3 kisela krastavca
  • 2 dcl belog vina
  • 1 kašika kapra
  • 2 kašike semfa
  • 100 g kisele pavlake
  • 150 g maslaca
  • So
  • Biber
  • Malo soka od limuna

Priprema

  1. Dinstajte džigericu u vinu s prethodno proprženom slaninom. Dodajte seckani peršun i začin od sušenog povrća. Dinstajte 15 minuta. Ohladite smesu.
  2. Sameljite džigericu s slaninom, tvrdo kuvanim jajima, krastavcima, maslinkama i kaprom. Ponovo sameljite masu u mikseru.
  3. Dodajte semf, kiselu pavlaku, sok od limuna, istopljeni maslac, so i biber. Dobro izmešajte. Ostavite paštetu u hladnjaku 24 sata. Poslužite hladno uz tost.

Pročitajte

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Velika gnojištarka (lat. Coprinus comatus) - Sve što trebate znati

Brzi i Ukusni Keks Rolat sa Kokosom - Recept za Savršen Desert!

Jablanovača ili topolovka (lat. Agrocybe aegerita) - Sve što trebate znati