Ratna čorba sa Krfa od višanja (Vojislav Kostić - Gastronomski dnevnik)


Ratna čorba sa Krfa od višanja

Sastojci

  • 1 kg svežih višanja ili cepanih iz tegle
  • 50 g šećera
  • 200 g kisele pavlake
  • 5 jaja
  • 2 žumanca
  • 2 kifle
  • 1 kašika brašna
  • So
  • Biber
  • 50 g maslaca

Priprema

  1. Operite višnje, očistite od koštica (ili koristite višnje iz tegle), nalijte vodom i prokuvajte. Dodajte šećer.
  2. Pripremite kiselu pavlaku sa žumancima.
  3. Umutite maslac, kiselu pavlaku, cela jaja, tucanu suvu kiflu, kajganu od 3 jajeta, brašno, so i biber. Zamesite testo i oblikujte kobasicu koju ćete kuvati 20 minuta u vreloj vodi.
  4. Iseckajte kuvano testo na kocke.
  5. U vruću čorbu sa višnjama dodajte pripremljenu pavlaku i žumanca, stalno mešajući.
  6. Poslužite čorbu sa kockama testa.

Pročitajte

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Velika gnojištarka (lat. Coprinus comatus) - Sve što trebate znati

Brzi i Ukusni Keks Rolat sa Kokosom - Recept za Savršen Desert!

Jablanovača ili topolovka (lat. Agrocybe aegerita) - Sve što trebate znati