Recept za zdrav i sit doručak

zobena kaša

Sastojci:

  • 1 šalica (200 g) zobenih pahuljica
  • 2 šalice (500 ml) mlijeka ili vode
  • 1 žlica meda ili javorovog sirupa
  • 1/2 žličice cimeta
  • 1/2 šalice (100 g) svježeg voća, narezano na kockice
  • 1/4 šalice (30 g) orašastih plodova, nasjeckanih

Priprema:

  1. U loncu pomiješajte zobene pahuljice, mlijeko ili vodu, med ili javorov sirup i cimet.
  2. Zagrijte na laganoj vatri, miješajući povremeno, dok se smjesa ne zgusne, oko 5 minuta.
  3. Maknite s vatre i dodajte voće i orašaste plodove.
  4. Poslužite odmah.

Dodatne ideje:

  • Za bogatiji okus, dodajte 1/4 šalice (60 g) nasjeckanih suhih šljiva ili brusnica.
  • Za slatko-kiseli okus, dodajte 1 žlicu (15 ml) soka od limuna ili limete.
  • Za osvježavajući okus, dodajte 1/4 šalice (60 g) nasjeckanog kokosa.
  • Za protein, dodajte 1/4 šalice (30 g) mljevenih badema ili kikirikija.

Savjeti:

Zobenu kašu možete pripremiti i unaprijed. U tom slučaju, kuhajte je prema receptu, a zatim je ohladite i čuvajte u hladnjaku do 3 dana. Prije posluživanja je zagrijte u loncu ili mikrovalnoj pećnici.

Zobenu kašu možete poslužiti i hladnu. U tom slučaju, izostavite med ili javorov sirup.

Uživajte! 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Velika gnojištarka (lat. Coprinus comatus) - Sve što trebate znati

Brzi i Ukusni Keks Rolat sa Kokosom - Recept za Savršen Desert!

Jablanovača ili topolovka (lat. Agrocybe aegerita) - Sve što trebate znati