Čorba od sira
Sastojci:
- 60 g maslaca
- 4 komada sira za mazanje
- 200 g mekšeg sira
- 150 g tvrđeg sira (trapisti)
- 3,5 dl supe
- 1,5 dl belog vina
- 1 dl vode
- 1 supena kašika brašna
- 200 g kisele pavlake
- Beli biber
- Veza peršuna
Priprema:
- Propržite brašno na maslacu da ne potamni.
- Dodajte supu i kuvajte oko 5 minuta.
- Mekši sir istisnite i stavite u čorbu da se kuva, stalno mešajući ručnim mikserom.
- Dodajte vino, beli biber, izrendisan tvrdi sir i vodu. Kuvajte stalno mešajući dok se sirevi ne istope.
- U posudu u kojoj ćete služiti umutite kiselu pavlaku sa iseckanim peršunom. Mešajući nalijte vruću čorbu i odmah poslužite.
Primjedbe
Objavi komentar