Čorba od sira

Čorba od sira

Sastojci:

  • 60 g maslaca
  • 4 komada sira za mazanje
  • 200 g mekšeg sira
  • 150 g tvrđeg sira (trapisti)
  • 3,5 dl supe
  • 1,5 dl belog vina
  • 1 dl vode
  • 1 supena kašika brašna
  • 200 g kisele pavlake
  • Beli biber
  • Veza peršuna

Priprema:

  1. Propržite brašno na maslacu da ne potamni.
  2. Dodajte supu i kuvajte oko 5 minuta.
  3. Mekši sir istisnite i stavite u čorbu da se kuva, stalno mešajući ručnim mikserom.
  4. Dodajte vino, beli biber, izrendisan tvrdi sir i vodu. Kuvajte stalno mešajući dok se sirevi ne istope.
  5. U posudu u kojoj ćete služiti umutite kiselu pavlaku sa iseckanim peršunom. Mešajući nalijte vruću čorbu i odmah poslužite.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Šampinjon (lat. Agaricus bisporus) - Sve što trebate znati

Brzi i Ukusni Keks Rolat sa Kokosom - Recept za Savršen Desert!

Monte torta - Bez pečenja