Čorba od spanaća sa knedlama (Vojislav Kostić - Gastronomski dnevnik)


Čorba od spanaća sa knedlama

Sastojci

  • 500 g spanaća
  • 150 g slanine
  • 3/4 l mleka
  • 2,5 dcl vode
  • 1 jaje
  • 150 g brašna
  • So
  • Biber
  • Malo ulja

Priprema

  1. Očistite i operite spanać u nekoliko voda, zatim iseckajte ga na sitne kocke.
  2. Iseckajte slaninu na kockice i propržite je zajedno sa spanaćem. Dodajte vodu i kuvajte, pazeći da spanać ne omekša previše.
  3. Dodajte toplo mleko i pustite da provri. Posolite i pobiberite po ukusu.
  4. Za knedle: Umutite jaje s malo soli i ulja, polako dodajući brašno da se ne napravi pregusto testo. Ujednačite smesu lupajući je varjačom.
  5. U provrelu posoljenu vodu, supenom kašikom spuštajte knedle željene veličine. Kuvajte dok ne isplivaju na površinu. Ocedite ih i stavite u čorbu.

Pročitajte

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Velika gnojištarka (lat. Coprinus comatus) - Sve što trebate znati

Brzi i Ukusni Keks Rolat sa Kokosom - Recept za Savršen Desert!

Jablanovača ili topolovka (lat. Agrocybe aegerita) - Sve što trebate znati