Gaspačo čorba
Sastojci:
- 2 supene kašike ulja
- 2 kašike brašna
- 4 kašike paradajz pirea
- 6 dl jogurta
- 2 glavice crnog luka
- 3 jajeta
- 3 veća paradajza
- 3 babure
- 150 g praške šunke
- 1 svež krastavac
- 2 ljute papričice
- 2 kriške hleba
- 1 l vode
Priprema:
- Od ulja i brašna upržite blagu zapršku. Ohladite je.
- Dodajte hladnu vodu, lagano mutite i ostavite da provri. Dodajte paradajz pire i posolite po ukusu.
- Dodajte jogurt i čorbu dobro ohladite u hladnjaku.
- Zatim u posebne činijice sitno seckano pripremite: crni luk, tvrdo kuvana jaja, paradajz (bez sredine), babure, prašku šunku, krastavce, ljutu papriku i pržen hleb.
- Čorbu služiti hladnu, a svaki gost po ukusu i nahođenju po čorbi posipa šta želi.
Pročitajte: Kalendar sadnje voća, Kalendar sadnje povrća.
Primjedbe
Objavi komentar