Gaspačo čorba

 

Gaspačo čorba

Sastojci:

  • 2 supene kašike ulja
  • 2 kašike brašna
  • 4 kašike paradajz pirea
  • 6 dl jogurta
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 jajeta
  • 3 veća paradajza
  • 3 babure
  • 150 g praške šunke
  • 1 svež krastavac
  • 2 ljute papričice
  • 2 kriške hleba
  • 1 l vode

Priprema:

  1. Od ulja i brašna upržite blagu zapršku. Ohladite je.
  2. Dodajte hladnu vodu, lagano mutite i ostavite da provri. Dodajte paradajz pire i posolite po ukusu.
  3. Dodajte jogurt i čorbu dobro ohladite u hladnjaku.
  4. Zatim u posebne činijice sitno seckano pripremite: crni luk, tvrdo kuvana jaja, paradajz (bez sredine), babure, prašku šunku, krastavce, ljutu papriku i pržen hleb.
  5. Čorbu služiti hladnu, a svaki gost po ukusu i nahođenju po čorbi posipa šta želi.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Šampinjon (lat. Agaricus bisporus) - Sve što trebate znati

Brzi i Ukusni Keks Rolat sa Kokosom - Recept za Savršen Desert!

Monte torta - Bez pečenja