Prolećna čorba (Vojislav Kostić - Gastronomski dnevnik)


Prolećna čorba

Sastojci

  • 4 šargarepe
  • 3 paštrnaka
  • 2 korena peršuna
  • 2 korena celera
  • 1 glavica crnog luka
  • Veza mirođije
  • Veza peršuna
  • Biber
  • 1 jaje
  • So
  • 10 pilećih bubaca
  • 150 g pirinča
  • 200 g kisele pavlake
  • Malo ulja
  • Kašika začina od sušenog povrća

Priprema

  1. Isecite šargarepu, paštrnak, koren peršuna, celer i crni luk na kolutove. Propržite ih na ulju u loncu, zatim nalijte toplu vodu.
  2. Dodajte sitno seckanu mirođiju, peršun, biber i posolite po ukusu. Kuvajte dok povrće ne omekša, izbacite glavicu luka.
  3. Skuvajte pileće bubce sa začinom od sušenog povrća, ocedite ih, isecite na kocke i dodajte u čorbu.
  4. Skuvajte pirinač, operite ga hladnom vodom i ocedite.
  5. U činiji umutite kiselu pavlaku, jaje, dodajte pirinač i postepeno sipajte vrelu čorbu uz neprestano mešanje.

Pročitajte

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Velika gnojištarka (lat. Coprinus comatus) - Sve što trebate znati

Brzi i Ukusni Keks Rolat sa Kokosom - Recept za Savršen Desert!

Jablanovača ili topolovka (lat. Agrocybe aegerita) - Sve što trebate znati