Starinska supa sa savijačom od džigerice (Vojislav Kostić - Gastronomski dnevnik)

Voki Kostić - Gastronomski dnevnik

Starinska supa sa savijačom od džigerice

Sastojci

  • 1 l bistre goveđe supe
  • Testo kao za savijaču ili rezance
  • 1/2 kg teleće ili jagnjeće džigerice
  • 100 g maslaca
  • Glavica crnog luka
  • Veza peršuna
  • 1 jaje
  • 2 žumanca
  • Biber
  • So

Priprema

  1. Skuvajte džigericu u slanoj vodi, zatim je sitno iseckajte.
  2. U šerpi rastopite maslac, dodajte sitno seckan luk i peršun, propržite, i posolite.
  3. Ohladite i dodajte seckanu džigericu, 1 celo jaje, žumance, biber po ukusu, sve dobro izmešajte. Fil je ovim završen.
  4. Umesite i razvucite tanko testo kao za rezance ili savijaču. Premažite slojem mase od džigerice.
  5. Čvrsto uvijte kao rolat. Secite parčiće debljine malog prsta, složite pljoštimice u podmazan pleh i pecite u srednje zagrejanoj rerni.
  6. Kada je testo pečeno, složite ga u posudu i zalijte toplom supom. Odmah služite.

Pročitajte

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Velika gnojištarka (lat. Coprinus comatus) - Sve što trebate znati

Brzi i Ukusni Keks Rolat sa Kokosom - Recept za Savršen Desert!

Jablanovača ili topolovka (lat. Agrocybe aegerita) - Sve što trebate znati