Varijanta ruske oroške
Sastojci:
- 2 kocke kokošije supe
- 1/2 l kiselog mleka
- 1/2 l vode
- 3 jaja
- 150 g praške šunke
- 3 kisela krastavca
- Biber, so, veza peršuna i veza mirođije
Priprema:
- Skuvajte 2 kocke kokošije supe u 1/2 l vode. Ostavite supu u loncu da prenoći u hladnjaku.
- Izjutra rešetkastom kašikom skinite lagano mast sa površine supe koja se stegla.
- U sudu u kojem ćete služiti čorbu umutite 1/2 l kiselog mleka sa ohlađenom supom.
- Tome dodajte na kocke iseckana tvrdo kuvana jaja, na rezance iseckanu prašku šunku i isto tako iseckane krastavce, sitno sečen peršun, mirođiju i biber po ukusu.
- Sve zamutite i ostavite da stoji u hladnjaku još najmanje dva sata.
- Služite hladno.
Primjedbe
Objavi komentar