Varijanta ruske oroške

 

Varijanta ruske oroške

Sastojci:

  • 2 kocke kokošije supe
  • 1/2 l kiselog mleka
  • 1/2 l vode
  • 3 jaja
  • 150 g praške šunke
  • 3 kisela krastavca
  • Biber, so, veza peršuna i veza mirođije

Priprema:

  1. Skuvajte 2 kocke kokošije supe u 1/2 l vode. Ostavite supu u loncu da prenoći u hladnjaku.
  2. Izjutra rešetkastom kašikom skinite lagano mast sa površine supe koja se stegla.
  3. U sudu u kojem ćete služiti čorbu umutite 1/2 l kiselog mleka sa ohlađenom supom.
  4. Tome dodajte na kocke iseckana tvrdo kuvana jaja, na rezance iseckanu prašku šunku i isto tako iseckane krastavce, sitno sečen peršun, mirođiju i biber po ukusu.
  5. Sve zamutite i ostavite da stoji u hladnjaku još najmanje dva sata.
  6. Služite hladno.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Šampinjon (lat. Agaricus bisporus) - Sve što trebate znati

Brzi i Ukusni Keks Rolat sa Kokosom - Recept za Savršen Desert!

Monte torta - Bez pečenja